Sulje
Hae sanalla:

Rakenne- ja elementtisuunnittelu

Rakennesuunnittelu ei ole enää tasamuotoisten rakenneosien suunnittelua ja niiden kestävyyden laskemista. Se on mitä suurimmassa määrin yhteistyötä arkkitehdin ja muiden erikoissuunnittelijoiden kanssa. Yhteistyössä etsitään ne ratkaisut, jotka teknisesti ja kustannustehokkaasti - puhumattakaan rakennusten energiatehokkuudesta - toteuttavat parhaimmalla tavalla arkkitehdin vision suunniteltavasta rakennuksesta.

Elementtisuunnittelu yhdistää eri suunnittelualojen tiedot yhdeksi tuotantosuunnitelmaksi. Tehtaassa pitkälle esivalmistetuilla betonielementeillä saadaan rakennuksen runko nopeasti ylös ja suojaava vesikatto rungon päälle. Työmaalla tehtävän työn kesto lyhenee merkittävästi, työskentelyolosuhteet paranevat ja talvilisäkustannukset voidaan hallita paremmin. Rakentamisen tuottavuus paranee ja toteutus voidaan suunnitella tarkemmin etukäteen. Elementeissä voidaan myös käyttää korkeampia betonilujuuksia kuin paikalla rakennettaessa. Hyvä laatu merkitsee energiatehokkuutta, kosteusteknistä toimivuutta, hyvää äänieristystä ja pitkää käyttöikää.

Tietomallinnus ohjaa rakenne- ja elementtisuunnittelua entistä lähemmäs toisiaan. Mallinnettaessa korostuu elementtitekniikan huomiointi jo luonnossuunnitteluvaiheessa. Rakenteet ja talotekniset järjestelmät saadaan sovitettua parhaiten yhteen säännöllisillä suunnitelmien ristiinvertailuilla. Apuna käytetään tietomallien laadunvarmistuksen sekä vaatimustenmukaisuuden ja rakennemääräysten tarkastamiseen luotuja tarkastusohjelmia, kuten Solibri Model Checkeriä. Me olemme mukana kehittämässä huomisen suunnittelua.Rakennekuva

LISÄTIETOA

Optiplan
Suunnittelujohtaja
Vesa Sunikka
puh. 010 507 6155

 
Kerro kaverille
Kerro kaverille

Kerro kaverille

Tahdot kertoa ystävällesi sivusta "Rakennesuunnittelu."

Ystäväsi sähköpostiosoite

Oma sähköpostiosoitteesi

Viestisi


 

Sivun alkuun